Молитва святой мученице Валентине

Молитва святой мученице Валентине

О, многострадальная и премудрая мученице Христова Валентино! Ныне почитюще святую память твою, к тебе мы, грешнии и недостойнии, усердно прибегаем и во умилении сердец наших молимся. Ты паче всех благ земных Сладчайшаго Господа нашего Иисуса Христа возлюбила еси и Тому чрез все житие верно последовала еси, Божественною благодатию душу свою питающе. Испроси убо и нам у Христа Бога благодать просвещающую нас, да ею осеняемии, в вере и благочестии, в подвизех же целомудрия и любви преуспевати будем и Христу в ближних Его служити неленостно потщимся. Моли убо Христа Спаса да сподобит и нас странствие наше земное во временем сем веце непреткновенно совершити, и в мире и покаянии житие наше скончати, да тако на земли поживше, вечныя и блаженныя жизни на небеси сподобимся и тамо с тобою и со всеми святыми вкупе восхвалим Троицу Единосущную и нераздельную, и воспоем Едино Божество, Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.
 Тропарь, гл. 8
 Жениха своего Христа сладце возлюбила еси, святая мученице Валентино, и с мудрыми девами во след Ему потекла еси, все красоты мира призревши. Тем же Христос венца нетленнаго сподоби тя, Егоже моли спастися душам нашим.
 Кондак, гл. 4
 Во страдании твоем Христа не оставила еси и по смерти своей с Ним присно пребываеши. Верою прибегающие в Божественную церковь твою и торжестующе память твою, молим тя, святая мученице Валентино, да избавимся недуг душевных и телесных твоим чудным заступлением.
 Тропарь, гл. 4
 Агница Твоя, Иисусе, Валентина, зовет велиим гласом: Тебе, Женише мой, люблю, и, Тебе ищущи, страдальчествую, и сраспинаюся, и спогребаюся крещению Твоему, и стражду Тебе ради, яко да царствую в Тебе, и умираю за Тя, да и живу с Тобою. Но, яко жертву непорочну, приими мя, с любовию пожершуюся Тебе. Тоя молитвами, яко милостив, спаси души наша.
 Кондак, гл. 2
 Храм твой всечестный, яко цельбу душевную обретше, вси вернии велегласно вопием ти: дево мученице Валентино, великоименитая, Христа Бога моли непрестанно о всех нас.
 День памяти: 23 февраля (н.ст.)
 Величание
 Величаем тя, страстотерпице Христова Валентино, и чтим честная страдания твою, яже за Христа претерпела еси.

Количество просмотров: 2,827.

Posted in Молитвы святым и краткий славяно-русский словарь, Св.мч.Валентина and tagged , .